Over de stroom

Madeleine Ingen Housz

Livre en néerlandais

26,00 €

Livré sous 3 à 5 jours ouvrables
ISBN:
9789062382354 
Paru le:
08/08/2015 
Nombre de pages:
222 
Editeur:
Uitgeverij Christofoor 
Sous-titre:
liedbundel voor kinderen van negen tot negentig jaar 
Extra:
Over de stroom 
Poids:
773 gr 
Format:
Couverture en carton 
Dimensions:
238 mm x 229 mm x 22 mm 
Edition:
1e editie 

Description

Over de stroom bevat een rijk geschakeerde en originele verzameling van meerstemmige liederen en canons voor diverse gelegenheden en uit verschillende landen en culturen.
De uitgebreide aanwijzigingen over de uitvoering, de begeleiding en het didactische gebruik van de liederen maken dit boek tot een bijzonder waardevolle aanvulling van de bestaande liedboeken.
Deze verzameling van 172 liedjes en canons sluit aan bij de eerder verschenen liedbundels De Gouden Poort (liedjes voor peuters en kleuters) en Ik ben een zeemanskind (liedjes voor kinderen van 6 tot 9 jaar).
Een set van drie cd's met opnamen van de liederen is los verkrijgbaar (ISBN 90 6238 663 6). Deze opnamen kunnen een belangrijke steun zijn bij het zingen van de liederen met kinderen.
Dit boek is gemaakt voor gebruik in de basisschool, in het muziekonderwijs, voor jeugdkoren, voor in hetgezin en overal waar maar behoefte is aan meerstemmige liederen en canons voor gelijke stemmen. Het zal tevens een welkome aanvulling zijn voor pedagogische opleidingen.
Zing je omdat je je goed voelt, of voel je je goed omdat je zingt?' De impact die zingen op mensen heeft of de impact die mensen op zingen hebben is de rode draad in het werk van Madeleine Ingen Housz. Ze begon in haar schooltijd al met zingen, eerst bij de VPRO, later in een hervormd jeugdkoor. Tijdens haar conservatoriumtijd kwam ze in aanraking met de vrijeschool. Ze werkte daar tien jaar als muziekleerkracht. Haar belangstelling voor onderwijs in brede zin resulteerde in een studie aan de Pedagogische Academie. Ze werd muziekconsulent in Amsterdamse 'zwarte' scholen en bij de Schoolbegeleidingsdienst voor Vrije Scholen.
Sinds 1997 dirigeert ze de zogenaamde Passieprojecten. Met beginnende en geoefende zangers studeert ze grote werken in zoals de Mattheus Passion van Johann Sebastian Bach. Daarnaast geeft ze workshops bij ministeries en politie en heeft ze een eigen praktijk voor coaching en zangles.

Commentaires

Donnez votre avis
Combien d'étoiles voulez-vous attribuer à ce livre?
Exemple: Une intrigue passionnante !
Merci de saisir un titre
Merci de saisir votre commentaire

Nos meilleures ventes

 
 
 
 

Will Tura

Jean Kluger,Myriam Dekoster

Livre en néerlandais

My love story

Tina Turner

Livre en néerlandais

Iedereen Opera

Sylvia Broeckaert

Livre en néerlandais

Gers

Gers Pardoel

Livre en néerlandais

24,99 €

22,99 €

49,99 €

19,99 €

 
 
 
 

Freddy Mercury & Queen

Livre en néerlandais

Het landschap van de polyfonisten

Paul Van Nevel

Livre en néerlandais

17,99 €

39,99 €