Gezonde Kleur + Lekker Vitaal - promoset - 2 vol -

Françoise De Keuleneer,Joël Pincemail

Livre en néerlandais

45,00 €

Expédié habituellement sous 8 jours
ISBN:
9782875100207 
Paru le:
20/08/2015 
A paraître le:
(Inconnue) 
Nombre de pages:
416 
Editeur:
Exhibitions International 
Sous-titre:
Koken met Antioxydanten | De Geheimen van Vitale Voeding 
Poids:
2250 gr 
Format:
Couverture en carton 
Dimensions:
260 mm x 210 
Edition:
1e editie 

Description

In Gezonde Kleur krijgt u, in een eenvoudige taal, een actuele stand van zaken in het onderzoek rond natuurlijke antioxidanten en wordt dit ook naar de praktijk omgezet met een 60-tal recepten, rijk aan smaak en kleur. Het zijn eenvoudig te bereiden recepten waarbij ernaar gestreefd werd om de voedingswaarde van de ingrediënten zo maximaal mogelijk te behouden. Een tabel verduidelijkt telkens de totale antioxidatieve waarde en geeft aan welke types antioxidanten er in het recept voorkomen. Dit werk baseert zich op de meest recente opzoekingen inzake de natuurlijke antioxidanten. Soep van zoete aardappelen met limoengras en gember, tartaar van tomaten met olijven en pijnappel, salade van rode kool en rode biet met appel en noten, gestoomde boekweit, spiesjes van lotte met jonge erwtjes, koriandersaus, citrusvruchten en limoengras, een roze gelei van rode vruchten. Bij fruit en groeten is de kleur de weerspiegeling van hun verdedigingmechanisme, de verdediging tegen de toxische gevolgen van licht en zuurstof. Hoe groter onze weerstand, hoe meer wij ons beschermen tegen vroegtijdige veroudering, de risico's van cardio-vasculaire aandoeningen, kanker... Lekker Vitaal nodigt ons uit om stil te staan bij wat we eten. Het stelt ons in een heldere taal een gezonde en smakelijke keuken voor die onze vitaliteit verhoogt, het duizenden jaren oude adagio "Laat voedsel uw geneesmiddel zijn" indachtig. Françoise De Keuleneer en Pol Grégoire stellen 101 eenvoudige en snelle recepten voor, gebaseerd op de volgende grote principes : - Kiezen voor de best mogelijke voedselcombinaties en gezonde, niet-getransformeerde producten. - De voorkeur geven aan rauwe gerechten en bereidingen op lage temperatuur. - Aanvullend gebruik maken van levenskrachtige gekiemde zaden en jonge scheuten. Het resultaat zou ongetwijfeld de zegen krijgen van Epicurus. Proeft uzelf maar een van taboulé van quinoa met Aziatische parfums, lasagne van aubergines met tapenade, rode tonijn mi-cuit, carpaccio van kalkoen met chiffonnade van venkel, pomodoricrème met rucola, lamsgigotin met pijnappelpittenboter. Jean-Pierre Gabriel heeft dit culinaire festijn schitterend in beeld gebracht. Vitale Voeding veegt de klassieke gastronomie van tafel !

Commentaires

Donnez votre avis
Combien d'étoiles voulez-vous attribuer à ce livre?
Exemple: Une intrigue passionnante !
Merci de saisir un titre
Merci de saisir votre commentaire

Nos meilleures ventes

 
 
 
 

Puur Pascale 2

Pascale Naessens

Livre en néerlandais

Nooit meer diëten

Sandra Bekkari

Livre en néerlandais

Nooit meer diëten 2

Sandra Bekkari

Livre en néerlandais

Nooit meer diëten 3

Sandra Bekkari

Livre en néerlandais

29,99 €

24,95 €

24,95 €

24,95 €

 
 
 
 

Dagelijkse kost 2

Jeroen Meus

Livre en néerlandais

Plan Boost

Nathalie Meskens

Livre en néerlandais

24,99 €

24,99 €