Met kruiden en een korrel zout

Ellen Derksen,Eva van Geleuken,Lilian Ducelle

Livre en néerlandais

7,50 €

Expédié sous 48H
ISBN:
9789080143326 
Paru le:
22/10/1994 
Nombre de pages:
192 
Editeur:
Stichting Tong Tong 
Sous-titre:
smaak en geschiedenis van de Indische keuken 
Extra:
Met kruiden en een korrel zout 
Poids:
483 gr 
Format:
Livre de poche 
Dimensions:
242 mm x 170 mm x 15 mm 
Edition:
1e editie 

Description

Voor de lekkerbek die geen kookboek (meer) nodig heeft! 'Met kruiden en een korrel zout; Smaak & geschiedenis van de Indische keuken' duikt in de ontstaansgeschiedenis en bijzondere kenmerken van de verleidelijke Indische keuken.

Bevat ?lekkere? interviews met meesterkoks, tokohouders en smulpapen; ?heerlijke? fragmenten uit Tong-Tong; liefdesverklaringen en anekdotes. Voor de knorrende magen zijn achterin het boek circa twintig van de meest Indische recepten opgenomen. Een gevarieerd ?plakboek? om uren in te lezen en te bladeren. ?Uitverkoren? door Vrij Nederland (6 augustus 1994) en aangeprezen door vakblad Horeca.

Uit de Inleiding: ?Indische en Indonesische kookboeken zijn er bij de vleet. [...] Maar als je op zoek bent naar de geschiedenis van de Indische keuken kun je zoeken tot je een ons weegt. Althans, dat is de ervaring van ons: de samenstelsters van dit boek. [...]
Toch mag aangenomen worden dat de Indische keuken tot de rijkste eetculturen ter wereld behoort. Niet alleen door de grote variatie aan gerechten met uiteenlopende smaken, maar ook door de geraffineerde samenstelling van kruiden en ingrediënten die elk gerecht, hoe eenvoudig ook, uniek maakt. De recepten zoals ze nu nog worden gebruikt, werden ons geleerd door onze moeders, grootmoeders en overgrootmoeders. Maar de oorsprong ligt waarschijnlijk eeuwen terug en kent de invloed van vele nationaliteiten: de Portugese, Spaanse, Franse en niet te vergeten de Indonesische en de Nederlandse. Ook de Chinese en Indiase gerechten zijn niet meer weg te denken uit de Indische keuken. Kortom: de Indische keuken is, net als de Indo-Europeanen, van gemengde afkomst."

Samengesteld door door Ellen Derksen, Lilian Ducelle en Eva van Geleuken, met bijdragen van o.a. Kester Freriks, Coos Versteeg, Bea Berens-Sleebos, Suwondo Sudewo, Familie Neijhoff van Toko Bandoeng in Den Haag, en de heer Go Oen Gwan van Toko Semarang in Den Haag.

Commentaires

Donnez votre avis
Combien d'étoiles voulez-vous attribuer à ce livre?
Exemple: Une intrigue passionnante !
Merci de saisir un titre
Merci de saisir votre commentaire

Nos meilleures ventes

 
 
 
 

Puur Pascale 2

Pascale Naessens

Livre en néerlandais

Nooit meer diëten

Sandra Bekkari

Livre en néerlandais

Nooit meer diëten 2

Sandra Bekkari

Livre en néerlandais

Nooit meer diëten 3

Sandra Bekkari

Livre en néerlandais

29,99 €

24,95 €

24,95 €

24,95 €

 
 
 
 

Dagelijkse kost 2

Jeroen Meus

Livre en néerlandais

De gezonde goesting

Steffi Vertriest

Livre en néerlandais

24,99 €

24,99 €