Peerke pad II van Tilburg naar Wittem v.v.

Henk Erinkveld,Jelle Wind,Nan Paffen,PAUL SPAPENS

Livre en néerlandais

16,95 €

Livré sous 3 à 5 jours ouvrables
ISBN:
9789460320408 
Paru le:
08/08/2015 
Nombre de pages:
254 
Editeur:
Pix4prof Uitgeverij 
Extra:
Peerke pad II van Tilburg naar Wittem v.v. 
Poids:
328 gr 
Format:
Livre de poche 
Dimensions:
212 mm x 132 mm x 20 mm 
Edition:
1e editie 

Description

Opvolger van succesvol wandelboek met foto's en een schat aan informatie

PeerkePad II, boek voor wandelaars en fietsers van Tilburg naar Wittem


PeerkePad II, dat is de titel van een vervolg op het succesvolle wandelboek PeerkePad. Het nieuwe PeerkePad II bevat zowel een wandelroute als een fietsroute van Tilburg Noord naar Wittem in Zuid-Limburg en terug.
De combinatie van een gedetailleerd beschreven wandelroute en fietsroute in een boek is uniek.
Het door de Tilburgse uitgeverij Pix4Profs uitgegeven PeerkePad II telt 236 pagina's en circa 150 foto's en kost 16,95 euro.

Het wandel- en fietsboek is samengesteld door erkende wandel- en fietsspecialisten. De schat aan informatie over bezienswaardigheden onderweg is van de hand van kenners van volksdevotie.
De wandelingen zijn uitgezet door Nan Paffen, Henk Erinkveld en Jelle Wind, de fietsroutes door Nan Paffen en Paul Spapens. De laatste tekende voor een groot deel van de toelichtingen op wat de wandelaars en fietsers onderweg zoal tegenkomen. De kleurenfoto's zijn gemaakt door de Tilburgse fotograaf Jan Stads.

PeerkePad I verscheen in oktober 2009. Het was een initiatief in het kader van de viering van de tweehonderdste geboortedag van Peerke Donders. Het was tevens een bijdrage van de redemptoristen aan het jubileumfeest. Peerke Donders was een redemptorist. In PeerkePad I werd een langeafstandswandeling beschreven van het redemptoristenklooster Wittem naar Tilburg en terug. De totale afstand was uitgezet in acht etappes heen en acht etappes terug. De verschillende etappes konden ook als rondwandeling worden gelopen. Het wandelboek werd een groot succes. Duizenden wandelliefhebbers hebben de route ineens of in meerdere dagetappes gelopen. Een eigen website (www.peerkepad.nl) voorzag de wandelaars van actuele informatie. Deze website blijft in de lucht.

Volledig nieuw zijn de twee fietsroutes. Tilburg-Wittem heeft een lengte van 148 kilometer, in omgekeerde richting is de afstand 164 kilometer. Er waren al veel fietsers en zelfs mountainbikers die aan de hand van het wandelboek per fiets de tocht hebben gemaakt. Het traject van de fietsroute wijkt zeer sterk af van de wandelroute. Net als de wandeling kan de fietsroute in een keer in meerdere dagetappes worden gereden. De route leent zich ook om fietsuitstapjes van een dag te maken. Om het gebruik door zowel fietser als wandelaar te vergemakkelijken is informatie opgenomen over openbaar vervoer en overnachtingen. PeerkePad II is uitgevoerd met een ringband wat ideaal is voor het gebruik onderweg.

De wandelaar en fietser komt onderweg vele tientallen kapellen, kerken, kloosters en wegkruisen tegen. Over al deze interessante bezienswaardigheden staat in PeerkePad II gedegen informatie.

Het ISBN-nummer van dit wandel- en fietsboek is 97 89 460 320 408.

Commentaires

Donnez votre avis
Combien d'étoiles voulez-vous attribuer à ce livre?
Exemple: Une intrigue passionnante !
Merci de saisir un titre
Merci de saisir votre commentaire

Nos meilleures ventes

 
 
 
 

Groot wandelboek Vlaanderen

Michaël Cassaert

Livre en néerlandais

Knooppunter Invulkaartjes Blanco

Knooppunter

Livre en néerlandais

Groot Wandelboek Ardennen

Julien Van Remoortere

Livre en néerlandais

25,99 €

9,99 €

2,99 €

25,99 €

 
 
 
 

Knooppunterbox Fietsen langs het water in Vlaanderen

Patrick Cornillie,Ward Van Loock

Livre en néerlandais

Mythische fietstochten in de wereld

LONELY PLANET

Livre en néerlandais

34,99 €

27,99 €