Mondzorg bij mensen met een beperking

Dyonne Broers

Livre en néerlandais

89,50 €

Livré sous 3 à 5 jours ouvrables
ISBN:
9789085620983 
Paru le:
08/08/2015 
Nombre de pages:
304 
Editeur:
Prelum Uitgevers 
Extra:
Mondzorg bij mensen met een beperking 
Poids:
877 gr 
Format:
Couverture en carton 
Dimensions:
247 mm x 199 mm x 27 mm 
Edition:
1e editie 

Description

De mondzorg bij bijzondere zorggroepen is in Nederland en België de afgelopen jaren sterk verbeterd. Toch kan het altijd nog beter. Nu steeds meer mensen met een beperking niet meer in instellingen leven wordt hun beroep op de 'gewone' tandarts en mondhygiënist groter. Dat maakt het essentiëler om als professional kennis op te doen over de tandheelkundige behandeling van mensen met een beperking. Voor hen is een mooie en gezonde mond extra belangrijk, omdat dat de bejegening door anderen verbetert. Een goede preventie verkleint de kans op problemen zoals pijn en ontsteking, die juist door mensen met een verstandelijke beperking slecht aangegeven kunnen worden.

Dit unieke boek Mondzorg bij mensen met een beperking geeft praktische informatie en uitgebreide casuïstiek over verschillende beperkingen en syndromen. Het bevat bovendien aanwijzingen voor het opstellen en uitvoeren van een goed behandelplan en een efficiënte behandelaanpak. De problematiek die het meest voorkomt in de gehandicaptenzorg en waarbij het van belang is dat het tandheelkundig team er kennis van heeft, wordt besproken.

Mondzorg bij mensen met een beperking is een praktische en onmisbare handleiding voor tandartsen algemeen practici, tandartsen-specialisten, mondhygiënisten en zij die hiervoor in opleiding zijn. Het boek is rijk geïllustreerd met 121 full colour afbeeldingen.

Over de auteur
Dyonne Broers (1968) is tandarts-angstbegeleiding en tandarts-gehandicaptenzorg. Ze is directeur zorg bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (sbt) te Amsterdam en is coördinator van de postinitiële masteropleiding tot tandarts-gehandicaptenzorg en opleider aan de postiniti?le masteropleiding tot tandarts-angstbegeleiding. Ze heeft diverse publicaties op haar naam staan, verzorgt cursussen en presentaties en heeft zitting in verschillende commissies en besturen.

Commentaires

Donnez votre avis
Combien d'étoiles voulez-vous attribuer à ce livre?
Exemple: Une intrigue passionnante !
Merci de saisir un titre
Merci de saisir votre commentaire

Nos meilleures ventes

 
 
 
 

Help!

Rode Kruis Vlaanderen

Livre en néerlandais

Coëlho zakwoordenboek der geneeskunde

A.A.F. Jochens,F.W.M.G. Joosten

Livre en néerlandais

Van hygiëne tot infectiepreventie

Mia vande Putte

Livre en néerlandais

Stageboek verpleegkunde

Lon Holtzer

Livre en néerlandais

39,00 €

39,95 €

37,50 €

35,00 €

 
 
 
 

Coëlho

A.A.F. Jochems,F.W.M.G. Joosten

Livre en néerlandais

Grondslagen van de ergotherapie

Livre en néerlandais

39,95 €

120,00 €