Geestelijke opklimmingen

Gerard Zerbolt van Zutphen

Livre en néerlandais

34,50 €

Expédié habituellement sous 8 jours
ISBN:
9789089644039 
Paru le:
08/08/2015 
Editeur:
Amsterdam University Press 
Titre de la série:
Bibliotheca Dissidentium Neerlandicorum 
Extra:
Bibliotheca Dissidentium Neerlandicorum Geestelijke opklimmingen 
Poids:
585 gr 
Format:
Livre de poche 
Dimensions:
234 mm x 156 mm x 21 mm 
Edition:
1e editie 
Auteur:
R.Th.M. van Dijk 

Description

Gerard Zerbolt van Zutphen (1367-1398) behoort tot de vroege 'Moderne Devotie'. Zo noemde zich de beweging van 'vernieuwde innigheid' die rond 1375 in Deventer onder inspiratie van Geert Grote en Florens Radewijns ontstond. Zij ontwikkelden een hervormingsprogramma, waarin de geestelijke omvorming van de mens centraal stond.

Als broeder van het gemene leven speelde Gerard Zerbolt hierin een prominente rol. Hij gaf leiding aan een intensieve boekproductie, ijverde voor kerkelijke erkenning van de broederschap en maakte zich haar charisma eigen. Zo schreef hij twee toonaangevende handboeken voor de geestelijke weg. Meer dan Grote en Radewijns legde Gerard Zerbolt de grondslag voor een eigen spiritualiteit van de Moderne Devotie.

'De spiritualibus ascensionibus' was nog niet in modern Nederlands vertaald. Reeds de Middelnederlandse vertaling droeg de titel Geestelijke opklimmingen. Dit boek beschrijft de weg van de mens, die uit de ongelijkenis met zijn Schepper wil terugkeren tot de oorspronkelijke gelijkenis. Tegenover de ondeugden die mensen kunnen bezielen, plaatst Gerard Zerbolt als tegenkrachten de deugden. Zijn geschrift bevat alle elementen om ook ons als mensen van deze tijd te helpen tot een nieuw mensbeeld en een nieuwe visie op de samenleving te komen.

- Dr. Rudolf van Dijk, karmeliet, senior-onderzoeker Moderne Devotie van het Titus Brandsma Instituut aan de Radboud Universiteit Nijmegen, grondlegger van de uitgave van de verzamelde werken van Geert Grote, vertaler van Thomas van Kempen's 'Navolging van Christus' (2008).

Commentaires

Donnez votre avis
Combien d'étoiles voulez-vous attribuer à ce livre?
Exemple: Une intrigue passionnante !
Merci de saisir un titre
Merci de saisir votre commentaire

Nos meilleures ventes

 
 
 
 

Asem

Leen Dendievel

Livre en néerlandais

Doe en denk als een kat

Stephane Garnier

Livre en néerlandais

Tijdloze liefde

Hans Peter Roel

Livre en néerlandais

9,99 €

21,99 €

12,50 €

19,95 €

 
 
 
 

Continent zonder grens

Joren Vermeersch,Theo Francken

Livre en néerlandais

19,99 €

9,99 €