Wereldgeschiedenis

Eric Vanhaute

Livre en néerlandais

24,99 €

Expédié habituellement sous 8 jours
ISBN:
9789038218984 
Paru le:
05/11/2015 
Nombre de pages:
230 
Editeur:
Academia Press 
Sous-titre:
Een inleiding 
Extra:
Wereldgeschiedenis, een inleiding. Editie 2012 
Poids:
433 gr 
Format:
Livre de poche 
Dimensions:
240 mm x 160 mm x 20 mm 
Edition:
1e editie 

Description

Wereldgeschiedenis is groots. Groots omdat het tijdsperspectief en de ruimtelijke dimensie ongemeen breed zijn, omdat het aantal thema’s binnen wereldgeschiedenis vrijwel oneindig is, omdat de bronnen over en de kennis van de wereldgeschiedenis onoverzichtelijk lijken en omdat het analytische instrumentarium om deze informatie te begrijpen heel divers is. Deze inleiding reikt de noodzakelijke hulpmiddelen aan om het grote verhaal van de menselijke reis te kunnen lezen en begrijpen. Ze leert dat wereldgeschiedenis geen totaalverhaal is, maar een perspectief, een manier van kijken, van denken en van doen.

Dit boek gaat in op het waarom, wat en hoe van de hedendaagse wereldgeschiedenis. De auteur stelt hierin de grote vragen in de wereldgeschiedenis, en bij uitbreiding in de wereld van vandaag. Hoe groeit de mens uit van een bedreigde tot de meest succesvolle soort? Hoe geeft de natuur de menselijke geschiedenis mee vorm? Hoe geven landbouwsamenlevingen de menselijke geschiedenis een nieuwe wending? Hoe organiseert de mens zich in steeds complexere bestuurssystemen? Hoe ontwikkelt de mens nieuwe religieuze en culturele zingevingpatronen? Hoe lopen tijdens de voorbije eeuwen de trajecten van het ‘Westen’ en de rest van de wereld uit elkaar? Hoe wordt tegelijkertijd de wereld meer globaler? Hoe wordt die wereld getekend door divergerende patronen van rijkdom, armoede en ongelijkheid? Dit boek introduceert aan de hand van tien parallelle en geïntegreerde historische verhalen en een uitgebreide literatuurwijzer de lezer in de ongemeen boeiende wereld van de menselijke geschiedenis.


Eric Vanhaute is hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis en Wereldgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Hij is hoofd van de onderzoeksgroep wereldgeschiedenis: Communities/Comparisons/Connections. Hij gaf les en deed onderzoek aan het Fernand Braudel Center in Binghamton, de Universiteit Utrecht, het Netherlands Institute for Advanced Studies in Wassenaar, de University of California in Berkeley, het Institut für Wirtschafts- und Sozialgeschichte in Wenen en het Institute for Social Economy and Culture van Peking University. Een Engelstalige editie van dit werk verschijnt in 2012 bij Routledge.

Commentaires

Donnez votre avis
Combien d'étoiles voulez-vous attribuer à ce livre?
Exemple: Une intrigue passionnante !
Merci de saisir un titre
Merci de saisir votre commentaire

Nos meilleures ventes

 
 
 
 

Schrijven

Leen Pollefliet

Livre en néerlandais

Prisma woordenboek Frans-Nederlands

A. Abeling,A.M. Maas

Livre en néerlandais

Werkboek Nederlands

Danielle De Smet,Liesbet De Vuyst

Livre en néerlandais

Klink klaar

Bernadette Timmermans

Livre en néerlandais

29,99 €

9,99 €

24,99 €

24,99 €

 
 
 
 

De complete communicatiewijzer

Arnout De Witte,Kathleen Leemans,Marie-Anne Baert,Sarah Auman

Livre en néerlandais

Handboek Nederlands

Danielle De Smet,Liesbet De Vuyst

Livre en néerlandais

57,60 €

24,99 €