•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous
  1. Accueil
  2. Livres
  3. Sciences humaines
  4. Sciences
  5. Biologie
  6. Microbiologie
  7. Gamma irradiation of Allium sativum to prevent post harvest spoilage

Gamma irradiation of Allium sativum to prevent post harvest spoilage

Aqsa Abdul Sattar, Roheena Abdullah, Shagufta Naz
Livre broché | Anglais
39,45 €
+ 78 points
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Garlic (Alliums sativum) is the second most widely grown bulb after onion. Garlic is a well-known spice used in many Asian, African and European countries. Its significant chemical composition makes it medically important as garlic exhibited antimicrobial, antioxidant, anticarcenogenic, antidiabetic activities. Microbial spoilage of garlic proved the chief cause of postharvest losses every year. In the present study, Allium sativum was subjected to gamma irradiation to lessen the surface microbial load, hence prolonging the storage life.The garlic samples were irradiated at different doses of 0.25, 0.50 and 0.75kGy. Analysis of Organoleptic qualities and native microbial flora was carried out for both irradiated and non-irradiated garlic. The results revealed that gamma irradiation significantly reduced the microflora without causing harm to the organoleptic qualities of garlic at 0.5kGy and enhanced shelf life for 1 month as compare to non-irradiated garlic.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
88
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9783659748844
Date de parution :
29-06-15
Format:
Livre broché
Dimensions :
150 mm x 220 mm
Poids :
141 g

Les avis

Nous publions uniquement les avis qui respectent les conditions requises. Consultez nos conditions pour les avis.