Suite à une grève chez bpost il n'est temporairement pas possible de choisir pour livraison à domicile ou à une autre adresse. Besoin de quelque chose en urgence ? Choissisez pour retrait en magasin ou passez plutôt dans un magasin Club à proximité.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
Suite à une grève chez bpost il n'est temporairement pas possible de choisir pour livraison à domicile ou à une autre adresse. Besoin de quelque chose en urgence ? Choissisez pour retrait en magasin ou passez plutôt dans un magasin Club à proximité.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Gezonde kleur

koken met antioxidanten

Françoise De Keuleneer, Joël Pincemail
Livre relié | Néerlandais
19,50 €
+ 39 points
Livraison 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Soep van zoete aardappelen met limoengras en gember, tartaar van tomaten met olijven en pijnappel, salade van rode kool en rode biet met appel en noten, gestoomde boekweit, spiesjes van lotte met jonge erwtjes, koriandersaus, citrusvruchten en limoengras, een roze gelei van rode vruchten.

Bij fruit en groeten is de kleur de weerspiegeling van hun verdedigingmechanisme, de verdediging tegen de toxische gevolgen van licht en zuurstof. De antioxidatieve moleculen zijn ook de stoffen die kleur geven aan fruit en groenten. Hoe intensiever de kleur, hoe rijker aan antioxidanten. Bij de mens stemmen deze kleuren overeen met een gamma antioxidanten dat ons organisme nodig heeft om de agressieve invloeden van het moderne leven te bestrijden, agressoren zoals stress, milieuverontreiniging en verkeerde eetgewoontes.
Meer fruit en groeten eten betekent dan ook meer weerstand. Hoe groter onze weerstand, hoe meer wij ons beschermen tegen vroegtijdige veroudering, de risico's van cardio-vasculaire aandoeningen, kanker...

In Gezonde Kleur krijgt u, in een eenvoudige taal, een actuele stand van zaken in het onderzoek rond natuurlijke antioxidanten en wordt dit ook naar de praktijk omgezet met een 60-tal recepten, rijk aan smaak en kleur.
Het zijn eenvoudig te bereiden recepten waarbij ernaar gestreefd werd om de voedingswaarde van de ingrediënten zo maximaal mogelijk te behouden.
Een tabel verduidelijkt telkens de totale antioxidatieve waarde en geeft aan welke types antioxidanten er in het recept voorkomen.

Dit werk baseert zich op de meest recente opzoekingen inzake de natuurlijke antioxidanten.

Françoise De Keuleneer is juriste van opleiding, gediplomeerd in Nutritherapie. Ze staat achter een manier van koken die de kwaliteit van de voeding en de gezondheid respecteert. Auteur van het boek cc Lekker Vitaal", samen met Paul Grégoire, .
Joël Pincemail, Dokter in de Biomedische Wetenschappen, doet sinds 25 jaar opzoekingen in ziekenhuizen, inzake de rol van stress op oxidanten en antioxidanten.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
208
Langue:
Néerlandais
Illustré:
Oui

Caractéristiques

EAN:
9782960048780
Date de parution :
01-10-13
Format:
Livre relié
Dimensions :
210 mm x 260 mm
Poids :
1100 g

Les avis