De ongelofelijke vlucht van een jonge Belg en zijn verschrikkelijke tocht door nazi-Duitsland
Toen de nazi's op 10 mei 1940 België binnenvielen, had de 34-jarige Edmond Vandievoet slechts één wens: zijn vaderland dienen als soldaat. Enkele weken later capituleerde België. Maar Edmond gaf zich niet gewonnen en vluchtte naar Frankrijk, waar hij zich aansloot bij het verzet. Meerdere malen wist hij uit handen van de Duitse bezetters te blijven. Uiteindelijk werd hij toch gearresteerd en gedeporteerd naar het beruchte concentratiekamp Buchenwald.
De ontberingen van de gevangenen waren onmenselijk: dwangarbeid, ondervoeding, foltering... Het schrikbewind van de SS was moordend. Zo stond de doodstraf op een poging tot ontsnapping. Maar niets kon Edmond stoppen. Hij is de enige die met succes kon ontsnappen uit Buchenwald. Daarna begon een minstens even gevaarlijke beproeving: een odyssee door nazi-Duitsland. Ondanks het constante oorlogsgevaar, de honger en de vrieskou bereikte Edmond opnieuw zijn dierbare vaderland.
Een onvergetelijke getuigenis over moed, doorzettingsvermogen en het zich nooit neerleggen bij het lot.
EDMOND VANDIEVOET (1906) was een man van de actie tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar leidde erna een rustig en onopgemerkt bestaan in Frankrijk, tot hij zijn buitengewone levensverhaal publiceerde. Van zijn autobiografiezijn inmiddels tienduizenden exemplaren verkocht.