•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

COOKING WITH KEASBERRY

Jeff Keasberry
Livre relié | Néerlandais
24,95 €
+ 49 points

Description

Een warm onthaal en culinair vermaak zijn begrippen die Jeff Keasberry met de rijstlepel zijn ingegoten. Dat kan ook niet anders wanneer je bent geboren boven het destijds vermaarde restaurant Djokja op de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. Djokja was het restaurant van Jeff's oma, Marie-Antoinette Keasberry. Deze unieke persoonlijkheid introduceerde rond 1950 het Indisch eten in de hoofdstad. Als 'derde generatie' Indische Nederlander nam Jeff zelf op achttienjarige leeftijd het roer van zijn oma en ouders over. Opgegroeid met de geuren en smaken die de gevarieerde Indische keuken rijk is en uniek maken, onthult hij recepten uit zijn culinaire erfenis. Het gaat om authentieke specialiteiten zoals die geserveerd werden in restaurant Djokja en tot op de dag van vandaag in huiselijke kring worden genoten.
De favoriete familiegerechten zijn overgedragen door Jeff's moeder Jessy die ruim dertig jaar als chef-kokkin en gastvrouw werkzaam was in het restaurant en worden aangevuld met verfijnde recepten van wijlen oma Keasberry en Jeff's vader Billy. Het vasthouden aan die unieke Indische smaak en het durven spelen met specerijen en ingrediënten vormen de basisprincipes van het Indisch koken.
Cooking with Keasberry is een bron van inspiratie voor iedere rechtgeaarde avonturier en fijnproever die belanstelling heeft in koken. Voor diegene die een of andere connectie hebben met het voormalig Nederlands-Indie. Voor diegene die de gerechten in dit boek zullen herkennen, maar vergeten zijn te vragen hoe deze bereid worden of de notities zijn kwijtgeraakt. In dit boek vindt de lezer eenvoudig te volgen recepten, kooktips, wetenswaardigheden en gebruiken, aangevuld met historische foto's en persoonlijke herinneringen aan de familie-onderneming. Het is een boek over lekker eten dat de lezer het gevoel geeft van 'erbij horen', het 'deel uitmaken van de unieke Indische cultuur'

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
144
Langue:
Néerlandais

Caractéristiques

EAN:
9789075979374
Format:
Livre relié

Les avis