•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous
  1. Accueil
  2. Livres
  3. Sciences humaines
  4. Sciences
  5. Agriculture
  6. Horticulture
  7. Development of the extruded products from finger millet

Development of the extruded products from finger millet

Anuja Divate, Nayansingh Thakor, Vinod Atkari
Livre broché | Anglais
65,45 €
+ 130 points
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Extrusion cooking was carried out using a co-rotating twin screw extruder at extrusion parameters namely temperature, die diameter and screw speed. The effect of independent variables, namely extrusion temperature, screw speed and unhulled finger millet and dehulled finger millet on product responses i.e. on dependent variables, namely expansion ratio, bulk density, Water Absorption Index (WAI), Water Solubility Index (WSI), colour and hardness were studied. The nutritional characteristics of finger millet based extrudates were determined and sensory evaluation of the products was done for appearance, colour, taste, texture and overall acceptability using nine point hedonic scale. Expansion ratio, bulk density, water absorption index, water solubility index, colour and hardness were influenced by variations in flour composition.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
96
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9783659430268
Date de parution :
17-07-13
Format:
Livre broché
Dimensions :
150 mm x 220 mm
Poids :
150 g

Les avis

Nous publions uniquement les avis qui respectent les conditions requises. Consultez nos conditions pour les avis.