Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Nous utilisons des cookies dans le but suivant :
Assurer le bon fonctionnement du site web, améliorer la sécurité et prévenir la fraude
Avoir un aperçu de l'utilisation du site web, afin d'améliorer son contenu et ses fonctionnalités
Pouvoir vous montrer les publicités les plus pertinentes sur des plateformes externes
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Cookies techniques et fonctionnels
Ces cookies sont indispensables au bon fonctionnement du site internet et vous permettent par exemple de vous connecter. Vous ne pouvez pas désactiver ces cookies.
Cookies analytiques
Ces cookies collectent des informations anonymes sur l'utilisation de notre site web. De cette façon, nous pouvons mieux adapter le site web aux besoins des utilisateurs.
Cookies marketing
Ces cookies partagent votre comportement sur notre site web avec des parties externes, afin que vous puissiez voir des publicités plus pertinentes de Club sur des plateformes externes.
Une erreur est survenue, veuillez réessayer plus tard.
Il y a trop d’articles dans votre panier
Vous pouvez encoder maximum 250 articles dans votre panier en une fois. Supprimez certains articles de votre panier ou divisez votre commande en plusieurs commandes.
In dit boek wordt uitgelegd hoe suiker en geraffineerde koolhydraten onze gezondheid verwoesten. Ook wordt nieuw bewijs en de allernieuwste wetenschap onthuld achter het ongelooflijke genezingspotentieel van voedingsvetten, en wordt uitgelegd waarom bepaalde vetten tegenwoordig zelfs als onze krachtigste en gezondste superfoods worden beschouwd.
Al tientallen jaren lang vermijden we vet als de pest, en eten vetarm dit en mager dat, nemen het eiwit in plaats van de dooier en snijden elk spoortje vet van ons vlees af om maar gevolg te geven aan de algemeen aanvaarde aanbeveling onze vetinname te verminderen.
We zijn er over het algemeen in geslaagd onze totale vetinname te verminderen en te vervangen door meer zogenaamd gezonde koolhydraten – grotendeels in de vorm van geraffineerde granen en suiker. Wat is hiervan het gevolg geweest? Obesitas heeft het hoogste punt ooit bereikt. Diabetes en stofwisselingsstoornissen nemen nu epidemische vormen aan. Hartziekte is nog steeds onze doodsoorzaak nummer één. We hebben plichtsgetrouw het advies van de ‘deskundigen’ opgevolgd en daardoor zijn we nu zieker dan ooit tevoren.
Wat is er misgegaan? Bedank de suikerindustrie maar. Door middel van slimme marketing, misleiding, gebrekkige wetenschap en sterk lobbyen is de suikerindustrie erin geslaagd de aandacht van zichzelf af te leiden en vet, vooral verzadigd vet, de schuld voor onze slechte gezondheid te geven. We zijn er van A tot Z ingestonken.
Vet door koolhydraten vervangen is de ergste voedingsblunder van de twintigste eeuw geweest en heeft geleid tot de torenhoge cijfers van chronische ziekte van nu. Gelukkig is er een oplossing – schrap de geraffineerde koolhydraten en neem goede vetten weer op in het voedingspatroon. Nieuw onderzoek wijst uit dat vetten essentiële voedingsstoffen zijn met belangrijke functies, en gebruikt kunnen worden om hartziekte, diabetes, kanker, alzheimer en vele andere chronische ziekten die zijn veroorzaakt of verergerd door de overconsumptie van geraffineerde koolhydraten, te helpen voorkomen of zelfs stop te zetten.
Over de auteur:
Bruce Fife is natuurarts, schrijver, spreker en gediplomeerd voedingsdeskundige. Hij heeft meer dan twintig boeken geschreven. De meeste over kokosvet. Zodoende wordt er ook wel naar hem verwezen als de kokosnootgoeroe en noemen velen hem respectvol dokter Coconut.